providno mazivo za masažu

Sve o Lubrikantima

Kako odabrati najbolji lubrikant za svoj seksualni život?

Korišćenje lubrikanata ili maziva je sasvim normalno. Što se tiče seksa, bez obzira u čemu uživali, obično možete igrati po pravilu – što je vlažnije to je bolje. A ako podmazivanje vezujete samo sa suvoćom vagine, vreme je da “izađete iz kutije.” Umesto toga, mislite na manje trenja, glatku kožu i sve u svemu na bolji seks – bez obzira na pol, starost ili stadijum u životu.

 

Prema studiji Univerziteta u Indiani, 70% od 2.453 anketiranih žena reklo je da podmazivanje seks čini ugodnijim i prijatnijim. Potreba za mazivom ne znači da niste zainteresovani za svog partnera. Dakle treba da se otarasimo ideje da je podmazivanje jedini pokazatelj uzbuđenja. Zamislite mazivo kao ohrabrenje za vaše dame – ili čak način uštede vremena. maziva na bazi vode

 

Koji tip treba da kupite?

Kada kupujete, želećete da razmislite o različitim vrstama podmazivanja kako biste odabrali onu koja je za vas najbolja. Lubrikanti se mogu naći u raznim oblicima:

Na bazi vode;

Silikonski Lubrikanti;

Uljani;

Prirodna maziva;

Hibridi – kombinuju nekoliko gore navedenih;

 

Hibridna maziva su često kombinacija vode i silikona i imaju elemente oba. Postoji mnogo različitih formulacija koje u potpunosti odgovaraju vašim potrebama.

 

Na bazi vode – Poznata kao „svestrana“ maziva – maziva na bazi vode mogu se koristiti u praktično bilo kojoj aktivnosti koja vam padne na pamet, čak i u onim koja uključuju silikonske igračke. Maziva na bazi vode takođe su sigurna za upotrebu sa kondomima – i lateksom i ne-lateksom. Oni čak mogu smanjiti rizik od pucanja kondoma.

Ova vrsta podmazivanja je najpopularnija iz tri razloga: neće zaprljati vaše čaršafe, lako i prijatno je na koži i lako se ispiraju u vodi.

 

Ali ako imate zaista osetljivu kožu … želećete da isprobate mazivo na bazi silikona, koje je poput svilene plahte na vašim osetljivim delovima. Pošto je silikon hipoalergen, većina ljudi neće doživeti reakciju. Ova vrsta maziva takođe traje duže. Ako vas zanima nešto dugotrajnije što treba ređe primenjivati, možda ste pronašli svoje podudaranje. Kada je Katrin, 27-godišnjakinja, koja je isprobala nekoliko vrsta podmazivanja, eksperimentisala sa seksom pod tušem, pogledala je podmazivače na bazi silikona. „To čini iskustvo mnogo ugodnijim, jer voda obično ispere sve ostalo“, kaže ona.

lubrikant na bazi uljaJedina mana? Silikon u vašem mazivu može oštetiti površinu silikonskih igračaka. Kada se to dogodi, vaše igračke postaju manje higijenske jer stvara ogrebotine u silikonu gde bakterije mogu da rastu. Ako delite seks igračke ili ih koristite sa više partnera, obavezno koristite mazivo na bazi vode kada se igrate sa igračkama kako biste osigurali svoju sigurnost. Srećom, maziva na bazi silikona sigurna su za upotrebu sa kondomima.

 

Na bazi ulja – Ako ste tip koji jednostavno ne može da da svako malo dodaje lubrikant na sebe nakon što krene u akciju – shvatamo – ovo mazivo je ono što vama treba. Maziva na bazi ulja mogu se koristiti i za seksi ali i za divnu, romantičnu masažu.

Ali loša strana dolazi ako koristite kondom od lateksa. Ova vrsta podmazivanja povećava šanse da se kondom pocepa, čime se jeli uništava svrha kondoma. Maziva na bazi ulja takođe su povezana sa većim stopama infekcija, poput bakterijske vaginoze. A vaše skupe plahte mogu biti još jedan razlog da se klonite podmazivanja na bazi ulja. Ulje ima tendenciju da zaprlja posteljinu i odeću, i može biti veoma teško to oprati.

 

Prirodna maziva – Brine vas tačno koji sastojci se tamo nalaze? Prirodna maziva su se pojavila u poslednjih nekoliko godina, mada se polako raspravlja o tome šta „prirodno mazivo“ zaista znači. U osnovi potražite proizvode koji na svojoj listi imaju prirodne sastojke ali i mali broj sastojaka.

Kokosovo ulje je takođe popularan izbor, mada ima i svojih loših strana. Može da zaprlja vaše plahte i poveća učestalost pucanja kondoma, jer ulja razgrađuju efikasnost lateksa. Takođe ćete želeti da budete oprezni u vezi sa unakrsnom kontaminacijom ako ne čistite ruke dok ih potapate u teglu kokosovog ulja koje se takođe koristi za kuvanje.

 

Kako podmazati na pravi način? – Ne postoji „pravi“ način upotrebe maziva. Treba vam za masturbaciju? Raspoloženi ste, ali vaše telo još uvek ne dobija poruku da počne da podmazuje? Samo napred i podmažite se.

Jenny, stara 26 godina, ne može prirodno da proizvede dovoljno podmazivanja za seks. Ona koristi kokosovo uljelubrikante sa svojim dečkom tokom predigre trljajući ih po genitalijama svog partnera i dodajući ih tokom seksa ako počne da se oseća nelagodno.

Kate, 27-godišnja menadžerka i strastveni korisnik maziva, kaže da mazivo koristi 75 % vremena, bilo kada masturbira ili kada je sa partnerom. „Čak i ako sam mokra“, kaže Kate, „i dalje je lepo imati malo dodatne pomoći.“ Dakle, primenite koliko god želite, gde vam je potrebno – bilo da je to vagina, penis ili anus.

Nakon što shvatite koja su maziva najbolja za vas, možda biste želeli da ih malo zagrejete u rukama. Ovo nije potrebno, ali mazivo može biti hladnjikavo u vašim nižim regionima ako preskočite ovaj korak. Ako koristite kondom, ne zaboravite da spolja nanesete lubrikant koji nije na bazi ulja!

 

Izbegavajte po svaku cenu – Kada idete u kupovinu maziva, naći ćete sve moguće opcije – aromatizovane, prirodne, zagrevajuće, za peckanje… Ova maziva mogu biti zabavna, ali pripazite da pogledate sastojke i testirate pH vrednost proizvoda koji se prodaju bez recepta pomoću lakmus traka (kao na časovima hemije). Zdrava vagina treba da održava nivo pH od 3,5 do 4,5, tako da bi i podmazivanje trebalo da bude približno istog nivoa. Uvek obratite pažnju na navedene sastojke.

U stvari, postoji nekoliko imena koja biste možda želeli da izbegnete jer mogu da izazovu iritaciju ili upalu:

Glicerin;

nonoxynol-9;

petroleum;

propilen glikol (propylene glycol);

hlorheksidin glukonat (chlorhexidine gluconate);

 

Ako koristite kondome i igračke, pronađite mazivo koje je “prijateljsko” uz lateks, gumu i plastiku. I bez obzira na vaše razloge za upotrebu maziva, zapamtite – to je jednostavan i zabavan način da svoj seksualni život podignete na viši nivo. Napred i podmazujte!

 

 

LinkIzvor: https://www.healthline.com/health/healthy-sex/lube-shopping-guide-types#what-to-avoid

Vruce sex poruke

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Don`t copy text!