seksi slika

Da Li Ste Znali? 5. Deo

Nastavljamo dalje sa zanimljivim činjenicama vezanih za ono što najviše volimo – seks! Doduše, danas se prebacujemo na životinjsko carstvo sa nekoliko neverovatnih činjenica!

 

Muški pauci crne udovice tokom seksualnog čina moraju da se nagnu u ugao između očnjaka ženke – Tek tada bi bili uspešni u seksualnom činu. Međutim, ženske crne udovice često ostanu verne svom imenu i na kraju progutaju svoje ljubavnike nakon parenja.zaljubljene pande

 

Pande imaju skrivene senzualne talente – Uprkos širokim teritorijama, muške i ženske pande su stručnjaci za lociranje jedni drugih baš na vreme za ovulaciju. To rade pregledom isprskanog urina na drveću koje sadrži hemijske poruke. Štaviše, plodne ženke imaju tendenciju da se pare sa nekoliko mužjaka kako bi imale veće šanse za pobedu, tj za stvaranje potomstva.

 

Uprkos svom talentu, pande u zatočeništvu se kolebaju u parenju – Ova situacija dozvoljava da se legitimno koristi „porno za pande“, gde stručnjaci prikazuju video snimke drugih pandi „u akciji“. Očigledno je da ova metoda povećava raspoloženje ljupkih preslatkih medveda.

 

Tokom erekcije, penis slona može biti težak i do 30 kg – Drugim rečima, pogrešno dodirivanje slonsovskog penisa možda vas doslovno oboriti!

 

Šimpanzama su penisi u obliku spirale (burgije) – Iako na kraju može poboljšati stimulaciju, takođe može naneti štetu ženkama tokom koitusa.

 

Nažalost, prisilni seks je česta pojava među pticama – Ženske patke su čak razvile odbrambeni mehanizam kako bi izbegle neželjene trudnoće. One mogu narediti svom genitalnom traktu da se stegne kada mužjak pokuša da je oplodi na silu. Tada materijal mužjaka zbog neke vrste čepa ne može ući.

 

zaljubljene ribiceUobičajenije je da životinje same seme zadovolje, nego da traže seks sa drugima – Neke poznate životinje koje su aktivne u ’autoerotizmu’ su slepi miševi, jeleni, delfini, lavovi, morževi, i kitovi.

 

Muški aligatori nikada ne dožive erekciju – National Geographic je demonstrirao kako im genitalije izbijaju poput paste za zube iz svoje tubice. Zatim se odbija nazad, kao da je pričvršćen za gumenu traku.

 

Nekim životinjama je moguće da tokom svog života zamene ulogu u proizvodnji jajašaca i proizvodnji sperme – Na primer, mlade ženske grebenske ribe mogu da rastu kao mužjaci što ih zatim identifikuje kao ’sekvencijalne hermafrodite.’ Ovaj fenomen je raširen među taksonomskim grupama.

 

Genitalije muških ajkula se pre nazivaju „kopče“, a ne penisi – Sa druge strane, otvor na ženkama naziva se „kloaka“ i služi i kao reproduktivni organ i kao prolaz za otpad.

 

Kada je seksualno frustriran, delfin nije tako sladak i umiljat kao što izgleda – Poznato je da inteligentna bića- delfini, kada su bez seksa, tada vrše grupna silovanja, ubijanje sopstvene dece, pa čak vrše i seksualni napad na ljude.

 

Morska vidra ima i tamnu stranu kada je senzualnost u pitanju – Morske vidre imaju zaljubljena ajkulareputaciju otmice, silovanja i ubijanja mladunaca tuljana.

 

Neki beskičmenjaci poput puževa poseduju i muške i ženske polne organe. Mnogi od njih mogu čak i da oplode sopstvena jaja.

 

Manje morske iguane primenjuju autoerotizam trljajući se o stene dok napreduju prema reproduktivnim ženkama – Rezultat ovog ponašanja je kraće vođenje ljubavi.

 

Sperma može trajati do 5 godina u ženskoj zmiji – Čak i kada se pari sa različitim muškarcima, ženka može da kontroliše koju će spermu koristiti za oplodnju jajnih ćelija.

besplatan sms

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Don`t copy text!