jebanje drugarove mame

Mama se pojebala sa najboljim prijateljem

Dakle u prvoj priči (Perverzna sestra moje mame) opisao sam kako sam se, doselivši se u Zagreb, zaposlio kao zaštitar i uselio se u kuću mamine sestre. Radio sam i studirao vanredno a usput sam redovito jebao maminu sestru, tj. moju tetu. Napalio sam se na nju ali ni slutio nisam da je teta nezasitna kuja. Više se nije zadovoljavala samo time da je jebem dok je tetak na poslu već je koristila priliku i onda kad bi on odlučio odspavati koji sat poslijepodne nakon ručka ili dok je bio zabavljen radovima u vrtu ili u garaži.

Ma koliko god me to u početku veselilo sad sam postajao sve zabrinutiji jer bojao sam se da tetak nešto ne primjeti ili posumnja a osim toga nezasitna teta cijedila me poput limuna. Jedina osoba kojoj sam se u potpunosti mogao povjeriti bio je moj kolega, također zaštitar, Željko. Taj mladi Bosanac bio je pravi prijatelj i ljudina. S njim sam provodio najviše vremena kad bi bio slobodan. Znao sam da u njega mogu imati puno povjerenje. Pričajući mu o svojoj nezasitnoj teti Željko se zainteresirao za nju. Shvatio sam kako bi bilo dobro da ga upoznam s tetom a bio sam uvjeren da će joj se taj mladi Bosanac svidjeti pa ako je i on počne jebavati ja ću imati više vremena za sebe. I nisam pogriješio.

Spomenuo sam teti i tetku, onako kao usput, kako bi rado u nedjelju na ručak pozvao kolegu s posla koji živi kao podstanar i rijetko ima priliku uživati u obiteljskoj atmosferi i domaćoj hrani. Oboje su bez problema pristali. I tako je moj jaran Željko došao na ručak i službeno se upoznao s mojom tetom i tetkom. Željko je vrlo elokventna osoba, otvoren i zabavan pa se od prve svidio teti i tetku. Posebno tetki koja ga je sa zanimanjem odmjeravala od glave do pete. Led je bio probijen a ja sam već bio osmislio daljnji plan. Nekoliko dana kasnije pred tetom i tetkom rekao sam kako Željko mora pronaći novi stan pa sam pitao može li, dok ne pronađe kakvu sobu, jer zaštitarske plaće nisu velike, biti tu kod nas, tj. spavati sa mnom u sobi. Tetak je pogledao tetu i slegnuo ramenima a teta je odmah pristala. Već idućeg dana Željko se uselio k meni u sobu.

Ne želim vas zamarati detaljima oko toga kako teta nije gubila vrijeme i već dva dana kasnije završila je nabijena na Željkov kurac. No ni Željko nije gubio vrijeme jer uspio se, osim teti, svidjeti tetku. Naime, Željac voli igrati šah baš kao i tetak. To ih je odmah zbližilo. Ali to je bio samo početak. Pomogao je tetku popraviti ogradu u vrtu a potom je od letvi izgradio nova drvena vrata koja vode u vrt a koja su bila dotrajala. Razumio se Željko u uzgoj povrća i voća a i to je bila jedna od tetkovih ljubavi i zanimacija. Uskoro ga je tetak odveo u voćnjak koji je kupio nedaleko od Zagreba. Pojma tetak nije imao da mu taj simpatični i dragi Bosanac praši ženu dok je on na poslu. Željko i ja radili smo u različitim smjenama pa smo isto tako naizmjence jebali tetu koja je uživala jer sad je imala dva mlada kurca na raspolaganju i doslovno je procvjetala.

A onda se dogodilo nešto što ni u ludilu nisam mogao očekivati. Tetak je na poslu pao niz stepenice i natukao rebra pa je zbog toga bio na bolovanju. Željko je istovremeno počeo koristiti prvi dio godišnjeg odmora. Planirao je otputovati u Bosnu ali tetak i ja nagovorili smo ga odgodi put u Bosnu i da s nama ode na selo kod mojih roditelja. Imao sam dva slobodna dana pa sam ih odlučio provesti doma kod mame i tate. Tetak je volio selo i odlučio je nekoliko dana provesti kod mojih. Mislio sam da će Željko ostati dva dana kao i ja pa će nakon toga krenuti put Bosne. Malo me jest začudilo kada je rekao kako mu se sviđa kod mojih roditelja na selu pa će ostati još koji dan. U toj nakani odmah su ga podržali tetak ali moji roditelji kojima se Željko također svidio.

Nakon tjedan dana koje sam proveo na poslu i u tetinom krevetu, jer sad nam tetak nije bio nikakva prijetnja pa smo se jebali do iznemoglosti, odlučio sam spojiti dva slobodna dana i dva dana koja mi je od ranije bio dužan jedan od kolega, pa otputovati do roditelja. Razlog više bio je i mamin rođendan za koji sam joj odlučio kupiti nešto lijepo. Odlučio sam se za jednu plavu haljinu, jer to joj je bila omiljena boja. Osim haljine kupio sam i lijepi buket cvijeća. Nemalo sam se iznenadio vidjevši da Željko još nije otputovao kući u Bosnu ali s druge strane bilo mi je drago zbog toga. Ni slutio nisam što je bio pravi razlog njegove odluke da ostane kod mojih roditelja umjesto da otputuje k svojima.

Otac je u obližnjoj šumariji kupio drva za ogrijev koja je, nakon što su mu ih traktorom dovezli iz šume, trebalo odvesti u susjedno selo kod očevih rođaka koji su već bili u godinama a živjeli su sami. Moji roditelji su se brinuli za to dvoje ljudi koji su, iako stariji, još bili dobra zdravlja. Otac je imao i razlog zašto se o njima skrbi. Naime, kako oni nisu imali djece njihova kuća i okućnica trebala je pripasti mom ocu. Otac je posjedovao mali kamion, starog TAM-ića, koji nije bio registriran ali tata ga je koristio isključivo u selu i okolici. Tata, tetak, Željko i ja utovarili smo drva a kako je u kabini bilo malo mjesta odlučili smo se stisnuti nas trojica, tata, tetak i ja. Iako se Željac ponudio da ide umjesto tetka ovaj nije htio ni čuti a želio je i vidjeti neke svoje rođake i stare znance.

Istovarili smo drva i malo se zadržali u kući popivši pivo da bi nakon toga otišli u obližnju gostionicu gdje je tetak sreo neke svoje stare prijatelje. Vratili smo se nazad a otac je stao nekoliko kuća prije naše jer obećao je svoj kamion posuditi susjedu Stanku koji je njime sutradan sebi trebao dovesti šljunak, pijesak i još neki građevni materijal. Stanko nas je pozvao na pivo što su tata i tetak odmah prihvatili ali meni je već bilo dosta. Zadržao sam se neko vrijeme odbijajući pivo pa sam krenuo k našoj kući.

Ništa ne sluteći ušao sam u kuću i kad sam došao do širom otvorenih vrata dnevne sobe doživio sam totalni šok. Da mi je tog trenutka netko opalio šamarčinu bio bi manje šokiran. Na kauču je Željko jebao moju vlastitu mamu. Razvaljivao ju je zavaljen između njenih nogu a oboje su k tome bili posve goli. Gledao sam širom otvorenih očiju i nisam mogao vjerovati. Mama je sve glasnije stenjala, obavijajući Željka nogama i zabijajući mu nokte u leđa. Zaneseni jebačinom uopće me nisu primjetili a Željko je okrenuo glavu u mom smjeru kada sam već krenuo van iz kuće jer svakog časa su se trebali vratiti tata i tetak. Morao sam ih nekako zadržati, ako naiđu, i spriječiti eventualnu katastrofu. jebanje drugarove mame

Gledao sam prema cesti i glasno zazvao Željka. Znao sam da me morao čuti i vjerovao sam da nije toliko lud pa da kad shvati da smo se vratili nastavi jebati mamu. Osim toga valjda je i mama postala svjesna opasnosti. Krenuo sam nazad prema kući i kroz otvorena vrata ugledao Željka koji je na brzinu navukao hlače i hodajući hodnikom prema meni zakopčavao košulju. Uspio sam na sekundu ugledati i mamu koja mi je bila okrenuta leđima i brzim koracima išla prema kupaonici. Bila je gola a ispred sebe u rukama držala je odjeću. Ušla je u kupaonicu i zatvorila vrata.

Željko i ja stajali smo jedan nasuprot drugog, gledali se i šutjeli dobrih desetak sekundi.
-Pa dobro jesi ti normalan?!- progovorio sam ja prvi. Željko je napola otvorio usta kao da će nešto reći ali nije izustio ni riječ.

-Ti si, ili totalno lud, ili budala i glupan.- rekoh mu pogledavajući prema cesti. Željac je stavio ruku na čelo protrljavši ga i jedino što je uspio izustiti kroz stisnute zube bilo je:-Jebiga.-
Tog trenutka začuo sam glasove tate i tetka koji su prilazili ogradi. Svi smo ušli u kuhinju i sjeli za stol. Željko je sjedio na način da je ruke stavio između nogu i pognuo se tako da sam stekao dojam da bi sad najradije da ga nema. Nekoliko minuta kasnije iz kupaonice je izašla mama. Naravno, sad odjevena i skupljene kose. Iako se smiješila u pogledu joj se očitovao nemir. Ozbiljna lica gledao sam u nju. Pogledala je nekoliko puta u mom smjeru ali bi brzo skrenula pogled u stranu.

Nakon nekih pola sata ustao sam od stola rekavši kako ćemo Željko i ja otići do obližnjeg kafića. Željko je ustao i lijenim korakom krenuo a mama nas je ispratila zabrinutim pogledom. Šutke i bez riječi smo došli do kafića. Sjeli smo na terasu i nakon što nas je konobarica poslužila pogledao sam mog prijatelja
Bosanca pitajući ga što mi ima za reći.
-Oprosti prijatelju, oprosti, milijun puta oprosti… Jebiga, što drugo da ti kažem?-
-Objasni mi kako je uopće došlo do toga da mi prasneš mamu? To mi objasni.-
-Ma što da ti kažem jarane moj, što?
-Ispričaj mi sve. Ali sve, i to natenane.-
-Natenane kažeš?-
-Da. Baš tako. Natenane.-

Iskrivio je usta igrajući se čašom ispred sebe. Kratko je šutio da bi onda ipak progovorio. Ispričao mi je kako se odmah, čim je prvi put ugledao moju mamu, zapalio za nju. Uvijek je bio slab, kako je rekao, na raskošne žene. Moja mama je uistinu privlačna žena. Raskošnog dupeta, većih sisa, dobrih nogu, vedra duha, gotovo uvijek nasmijana… I sam sam bio svjestan toga da su muškarci iz sela i okolice palili na moju mamu. Okretali bi se za njom zagledajući joj noge i dupe. I ja sam često svjedočio lascivnim komentarima na račun njenih nogu, guze ili sisa. No nikada nisam čuo da se mama pojebala s nekim iz sela ili okolice. Sad više nisam bio siguran da je tomu tako a osim toga sjetio sam se još nečega.

Jednom prilikom slučajno sam načuo razgovor nekoliko starijih muškaraca koji su ispred dućana ispijali pivo. Netom prije pored njih su prošle moja mama i njena sestra, tj. moja teta. Komentirali su kako su mama i teta radodajke i kako je to u njihovoj familiji normalna pojava od nekada. Dakle, Željko se toliko zapalio za mamu da je odlučio ostati. Gledala ga je svojim lijepim očima i sa osmijehom na licu i on je, kako je rekao, stekao dojam da joj se sviđa. Jednostavno je osjetio da je između njih zaiskrilo.

Dan nakon što sam ja otišao Željko je ušao u kuhinju gdje je mama spravljala ručak. Prišao joj je s leđa i nagnuo se preko ramena rekavši kako lijepo miriše ono što kuha. Mama je okrenula glavu prema njemu i, kako on kaže, zavodnički mu se nasmiješila. Stavio joj je ruke na ramena i pogledao na štednjak. Nije se protivila niti na bilo koji način pokazala da joj njegove ruke na ramenima smetaju. To ga je ohrabrilo pa se priljubio uz nju, točnije uz njeno dupe. Sad nije mogla ne osjetiti njegov tvrdi kurac. I dalje pripijen uz nju ruke je spustio na njene bokove pitavši kada će ručak biti gotov jer je već od mirisa postao gladan.
-Za nekih pola sata.-odgovorila je a Željac ju je nježno poljubio u vrat te izašao iz kuhinje.

Tijekom ručka tata i tetak živo su raspravljali o nekim stvarima vezanim za poljoprivredu i vinogradarstvo a mama je svako malo pogledavala Željka i smješakla mu se. Barem mi je on tako rekao. Nakon ručka tata je predložio da odu do kafića.
-A znači tako! Muškarci u birtiju na piće a ja neka pospremim stol i perem suđe.- Rekla je mama ali uz širok osmijeh na licu.
-Evo ja ću vam pomoći oko suđa. Dobrovoljno se javljam. -rekao je Željko.
-Svaka čast. Eto vidite to je pravi muškarac.- nadovezala se mama.
Tata i tetak su se ustali i još je tata potapšao Željka po leđima rekavši da je to lijepo od njega. Dodao je da kada zvrši sa ženskim poslovima neka se pridruži njima u birtiji. Nasmijali su se i otišli.

Željko je uistinu pomogao mami oko suđa. Doduše mama je kazala kako nije potrebno i neka ide u kafić no on ju je dodatno pridobio kada je rekao kako mu je veće zadovoljstvo biti u društvu lijepe žene nego s muškarcima piti pivo u birtiji. Nakon što su oprali, obrisali i spremili suđe mama se obratila Željku rekavši mu kako, ako želi, može otići do tate i tetka.

-A što ako ne želim?- uzvratio joj je pitanjem Željac.
-Pa ne znam… U tom slučaju ostani i pravi meni društvo.- rekla je mama
Željko je već bio turbo napaljen i odlučio se krenuti u akciju pa neka bude što bude. Rukama je uhvatio mamu oko struka i privukao je k sebi.

-Željko! Jesi ti normalan?- Govorila je a osmijeh joj nije silazio s lica niti je pružala neki jači otpor. Željac ju je ljubio po vratu dok je ona govorila kako to nije u redu jer ona bi mu mogla mama biti. Tek kada joj je gurnuo jezik u usta odmaknula je glavu unazad i gotovo viknula:-Željko smiri se. Koji ti je vrag?!-
Idućeg trenutka Željko joj je gurnuo ruku ispod haljine i preko gaćica je uhvatio za pičku. Mama je napola otvorila usta i ispustila uzdah a trenutak kasnije kada joj ruku gurnuo u gaćice i prstima protrljao pičku uzdah je postao glasniji a čitavo tijelo joj se počelo tresti kao šiba na vjetru. kurac naslonjen na guzu u helankama

-Željko nemoj molim te.- vapila je mama i sve snažnije ga stala gurati od sebe a dodatno se uzvrpoljila kada joj je počeo skidati gaćice. Usprkos njenom sve žešćem opiranju Željac joj je uspio skinuti gaćice. Željela se izvući iz njegova zagrljaja a ipak je gorjela od silne žudnje. Željko ju je čvrsto uhvatio oko struka i grubo je privukao k sebi. Mama je ruke držala na njegovim prsima opirući se dlanovima. Otkapčajući šlic na hlačama Željko ju je pitao:-Jeste li se ikada do sada jebali s Bosancem?-
-Ne, nisam.-odgovorila je mama zbunjeno, gledajući prema dolje u njegov sad već isukani i nabrekli kurac.
-E sad ćeš se pojebati.- odgovorio je napaljeni Bosanac. Pogledao je iza sebe da vidi gdje se nalazi stolac. Napravio je korak unazad ne ispuštajući mamu iz ruku. Sjeo je i gurnuo joj ruke ispod haljine uhvativši je za guzove i osjetivši te oble i velike guzove u svojim rukama još se više uspalio.

Zadigao joj je haljinu iznad bokova i povukao je k sebi. Mama je malo posrnula ali ipak je raširenih nogu sjela na Željka. Gurnuo joj je jezik u usta a valjda zato što je osjetila njegov kurac na svojoj pički prestala je pružati bilo kakav otpor. Štoviše počela je svojom pičkom lagano se trljati o njegov kurac. Kada ju je potom malo podigao pa potom nabio na svoju batinu široko je razjapila usta i zaridala kao ranjena zvijer, kako je to slikovito opisao Željko. Skroz mu se predala i prepustila užitku. Kaže Željko da je siktala, stenjala, ispuštala glasne uzdahe vrteći guzom i bokovima nabijena na njegovu kitu. Prije nego se ispraznio u nju tijelo joj se u dva-tri navrata zatreslo a ona je stisnutih zuba usisavala zrak. Željko je pretpostavio da je tom prilikom svršavala.

Sutradan ju je pojebao u podrumu između bačvi a dan poslije je s tatom i tetkom cijepao drva koja su nakon cijepanja spremali u drvarnicu. I kad su tata i tetak rekli da bi za danas bilo dosta te se zaputili u kuću na čašu rashlađenog vina, Željko je odlučio još malo cijepati drva sam. Uskoro je došla mama noseći mu kavu i sok. Čak mu je pomogla kolicima, odnosno tačkama, odvesti drva u drvarnicu. I dok su tata i tetak u kući pili vino i razgovarali mama je u drvarnici pušila kurac mom jaranu Željku. Naprosto nisam mogao vjerovati da je moja mama takva, tj. da je gotovo ista kao i njena sestra, a možda i gora.

Raspričao se moj Željko, iskreno i natenane baš kako sam od njega i tražio. I što je on više pričao ja sam se sve manje ljutio a u konačnici sam sam sebi morao priznati da se uopće ne ljutim, kako na Željka tako ni na mamu. Dok je Željko pričao ja sam u glavi vrtio te slike a ujedno se prisjećao mame kako raširenih nogu leži na kauču dok je Željac obrađuje, te kako gola hita u kupaonicu. I ono što me dodatno iznenadilo bilo je to da sam postao svjestan kako mi se nakon Željkove priče kurac dignuo. Bilo kako bilo sutradan sam se s vratio u Zagreb a Željko je otputovao u Bosnu. Na rastanku mama mi je rekla kako će već kroz dan-dva doći kod tete u Zagreb. Mora sa mnom ozbiljno i otvoreno razgovarati. Dobro sam znao i o čemu.

Probudio sam se i nakon tuširanja krenuo se spuštati stepenicama u prizemlje. Spustivši se u prizemlje začuo sam glasove koji su dopirali iz kuhinje. Zastao sam i osluhnuo. Teta je razgovarala s nikim drugim nego s mojom mamom. Osjetio sam laganu nervozu zbog skorog suočavanja s mamom. Duboko sam udahnuo i ušao u kuhinju zaželjevši dobro jutro mami i teti.

Mama je netremice gledala ravno u mene a ja sam se trudio ne gledati u nju. No nisam mogao ne primjetiti lagani osmijeh koji je titrao na tetinim usnama. Znao sam da joj je mama sve ispričala i razumio sam je. Morala se negdje isprazniti a u svoju sestru je imala neograničeno povjerenje. Teta je ustala i krenula ka visećem ormariću na zidu kako bi izvadila šalicu za kavu koju mi je namjeravala natočiti. Bila je okrenuta leđima u trenutku dok sam se sagnuo u namjeri da poljubim mamu. Želio sam je poljubiti u lice kao i uvijek do tada no ona je dlanom ruke okrenula moju glavu k sebi i umjesto u lice poljubio sam je u usta. Nisam se mogao sjetiti da smo se mama i ja ikada poljubili u usta.

Pričali smo tek toliko da nešto pričamo. Atmosfera nije bila nimalo ugodna. No imao sam dojam da se ja osjećam više nelagodno nego mama. Odbio sam doručak koji mi je ponudila teta uz obrazloženje kako nisam gladan što je uostalom bila istina. Mama me zamolila da se spremim i pođem s njom u grad. Naumila je kupiti neke stvari a ja sam znao da želi sa mnom razgovarati no nisam znao da je uistinu namjeravala i kupiti neke stvari a još manje sam mogao naslutiti u koju svrhu.

Brzo sam bio spreman pa smo krenuli. Uz tek pokoju razmijenjenu riječ došli smo do tržnice i sjeli na terasu jednog od kafića. Nije bilo mnogo gostiju i dok smo čekali naručeno piće mama se nervozno vrpoljila na stolcu osvrčući se oko sebe. Nakon što smo bili posluženi još jednom se osvrnula oko sebe a onda se nalaktila na stol i nagnula prema meni. Započela je priču rekavši kako joj je jako žao što sam na onakav način doznao za vezu između nje i Željka.

Zaljubila se u tog mladog klipana i jednostavno je strast bila jača od opreza. Zna i svjesna je toga da se morala suzdržati i kontrolirati ali mladi Željko je u njoj zapalio vatru i ona je jednostavno sagorjela. Mama je bila iskrena, kako se ono kaže, do bola. Ispričala mi je kako ona i moj tata ionako rijetko vode ljubav a to je, osim što je rijetko, postala rutina a ona još uvijek ima jaku potrebu i želju. Nije se željela ni usudila upuštati u avanturu s nikim iz sela ili okolice jer to sigurno ne bi dobro završilo. A onda se pojavio mladi Bosanac Željko i jednostavno su joj sve brane popustile. Slušao sam je bez riječi. Kad je završila stavila je svoju ruku na moju i tihim glasom rekla:-Oprosti mi, molim te.-

Što sam mogao reći nego da mi drugo ne preostaje nego joj oprostiti. Dogodilo se što se dogodilo i tu se više ništa ne može ispraviti. -Vjerujem da tati ništa nećeš govoriti.- rekla je upitno me gledajući u oči. -Naravno da neću.- odgovorio sam. Oboje smo šutjeli a onda sam je morao pitati misli li ona i dalje nastaviti zabavljati se sa Željkom.

Nasmiješila se ali nekako suzdržano. Trenutak je šutjela a onda ponovo svoju ruku stavila na moju, pogledala me u oči i rekla:-Voljela bi. Voljela bi se s njim sastajati povremeno, ali samo ako ti nemaš nešto protiv.- Očekivao sam da će tomu biti tako. Mama se zapalila za Željka a i on za nju. Ionako su već predaleko otišli pa me mamin odgovor uopće nije iznenadio. Što sam sad mogao reći ili učiniti? Jedino mi je preostalo da je zamolim neka bude maksimalno oprezna. Usne su joj se razvukle u široki osmijeh i bilo je više nego očito kako joj je laknulo. Da mi je netko još prije nekoliko dana rekao da ću s vlastitom mamom voditi ovakav razgovor proglasio bi ga totalnim luđakom.

Nakon razgovora mamino raspoloženje se rapidno poboljšalo. Imao sam osjećaj da bi najradije zapjevala. Krenuli smo u kupnju i tek tada mi je rekla što je razlog kupnji. Danas se Željko vraća iz Bosne i sutradan će njih dvoje otputovati na more, u Brodaricu kod Šibenika. Tamo Željko ima neke prjatelje. Ostat će tri dana i onda se vraćaju. Tata pojma nema i on misli kako će mama svo vrijeme biti kod tete. Na ruku joj je išlo i to što je tetak s tatom. Nisam to glasno rekao ali pomislio sam kako mama nije normalna.

Željko se uistinu vratio iz Bosne i shvativši kako sam mami i njemu dao svoj blagoslov jedva je skrivao svoje oduševljenje. Tu noć teta im je prepustila svoju spavaću sobu a ona je prenoćila sa mnom u mojoj sobi. Jebao sam tetu imajući na umu da u prizemlju Željko jebe moju mamu i, ma koliko god to čudno zvučalo, to me dodatno narajcalo. tucanje tetke

Ujutro sam otišao na posao a koji sat kasnije mama i Željko otputovali su na more. Tu ovoj bizarnoj priči nije kraj ali o onome što se kasnije događalo opisat ću uskoro u idućoj priči. Na poslu sam imao vremena o svemu što se izdogađalo temeljito razmišljati. Shvatio sam koliko sam sve ovo vrijeme slabo poznavao vlastitu mamu. Bio sam posve svjestan toga da će je Željko u naredna tri dana pošteno izjebati ali zbog toga nisam osjećao apsolutno nikakvu ljutnju spram njega ili nje. Sjetio sam se kako mi je Željko noć prije odlaska na more pokazao slike u mobitelu. Pokazujuć mi slike moje mame rekao je:-Hajde, jarane moj, reci ti meni da tebi naleti ovakva žena, a da ti nije mama, ne bi li se i ti zapalio?-

Ništa mu nisam odgovorio ali gledajući mamine slike i ja sam se napalio ali kako da to priznam Željku. I samom sebi teško sam to mogao priznati jer do tada nikada nisam pomišljao na to da bi mi se kurac mogao dignuti na vlastitu mamu, a baš to se dogodilo.

Vruce sex poruke

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Don`t copy text!