Devojke vole priča

Devojke vole Komunikativne tipove

Upoznavanje Srbija

Nije tajna da Devojke vole tipove koji su komunikativni i lepo se izražavaju. Ali postoji jedan prastari kliše da muškarci i žene različito komuniciraju. Muškarci se često žale da jednostavno ne razumeju žene, a žene su frustrirane istim problemom. Čak se ide toliko daleko da moraju da pitaju svoje prijatelje pitanja tipa: „Šta misliš da je time mislio?“ A muškarci kažu nešto u stilu: „Iskreno, ko zna kako funkcioniše ženski mozak?“

Nema ništa loše u tome što dve osobe (ili dve grupe ljudi) imaju različite stilove komunikacije. Ali kada su ove razlike baš velike i ljudi su u dovoljno bliskom kontaktu, to može dovesti do negativnih ishoda. Do loše komunikacije, frustriranja, svađa, pa čak i ružnih raskida. Razumevanje kako da komunicirate sa nekim čiji se stil komunikacije razlikuje od vašeg, je bitno. Ono može imati veliki uticaj na vašu sposobnost da se povežete sa nekim. Da se slažete i može vam uštedeti glavobolju i bol u srcu. Devojke vole razgovor

Devojke vole da vas Razumeju.

Ako pitate grupu žena o tome šta muškarci greše u komunikaciji, dobićete različite odgovore. Većina žena je nažalost navikla da se oseća frustrirano i zbunjeno u vezi sa stilovima komunikacije muškaraca. Veoma su svesne da ponekad razgovor između polova može da izgleda kao da govorite na dva različita jezika. Dakle, koji su problemi ovde u igri? Pa, postoje dva značajna pitanja koja proizvode mnogo praznina, nesporazuma i frustracija kada je u pitanju muško/ženska komunikacija.

Muškarci misle da žene komuniciraju na isti način kao i oni.

Prva greška koju mnogi momci prave je pristup komunikaciji na isti način, bez obzira na pol sagovornika. Misle da će način na koji komuniciraju sa drugim muškarcima funkcionisati jednako dobro kada je u pitanju razgovor sa ženama. To ne znači da koriste potpuno isti pristup, od reči do reči. Mnogi momci će svesno koristiti manje muški i šaljivi rečnik sa devojkom nego sa drugarom. Ali će i dalje dati prioritet istim aspektima komunikacije.

Muškarci žele da rešavaju probleme, a komunikacija im je sredstvo za to. Žene daju prioritet istraživanju i deljenju emocija. Ukratko, nesposobnost da razgovaraju o emocijama će dovesti momka u nepovoljan položaj kada je u pitanju razgovor sa ženom.

Devojke vole neodbacivanje važnost ženskog načina komunikacije.

Iako su neki muškarci svesni da je moguće usredsrediti emocije u razgovoru, oni to ne smatraju održivim niti važnim. Svi imamo iste potrebe. Ali muškarci često potiskuju svoje. Mogli bismo reći da su muškarci naučeni da su oni racionalniji. Za njih komunikacija znači rešavanje problema, a žene samo emocionalno brbljaju ne želeći da reše probleme.

Čini mi se da je to samo izgovor za zadržavanje statusa kvo, način da muškarci ne budu previše intimni. Jer bi se zbog toga osećao previše ženstveno, nešto što je tabu u našem društvu. Da biste istinski upoznali ženu na njenom nivou, morate da poštujete da njen stil komunikacije. Da prihvatite da on nije manje važan ili manje vredan od vašeg – on je samo drugačiji. Ako to možete da uradite, prilagođavanje i usavršavanje će doći mnogo lakše.

Naučite da slušate.

Prvi korak komunikacije je slušanje pre nego pričanje. Rad na svojoj sposobnosti da slušate je najvažniji. Ovo nije Devojke vole kaficunešto što će se dogoditi automatski, ali ako budete vežbali, shvatićete poentu. Žene žele da ih muškarci emocionalno razumeju, tako da prvo što morate uraditi jeste da je saslušate. Sačekajte sa ponudom rešenja dok ona ne oseti da ste je čuli i saslušali. Postavljajte empatična pitanja. Dajte joj do znanja da razumete.

Devojke vole saosaćajne muškarce.

Tdrava komunikacija može pomoći u smanjenju nesporazuma i pokazati strpljenje i saosećanje. Tada se vaša komunikacija ne oseća kao napad na njen karakter ili ličnost. Ne komuniciraju svi muškarci na isti način, a ne komuniciraju ni sve žene na isti način. Ipak, teško je zanemariti da su određeni načini komunikacije drugačiji između njih. Ne postoji nužno ništa loše u načinu na koji komunicirate. Ali sposobnost da razumete kako žene pristupaju komunikaciji i načine na koje se ona razlikuje je važna. To vas može spasiti mnogih nesuglasica i nevolja.

IZVOR: https://www.smschat.biz

Klikni OVDE i Oceni Priču 🙂
[Ukupno: 1 Prosek: 5]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Devojka za upoznavanje

Don`t copy text!